Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához, a szeptember 16. és 22. közötti európai mobilitási héthez kapcsolódva az Építési és Közlekedési Minisztérium (EKM), az Energiaügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium Mindannyiunké a tér címmel rajz-, fotó- és kreatív pályázatot hirdet, amelyen az óvodás korosztálytól a felnőttekig bárki elindulhat egyéni, csoportos és családi kategóriában - közölte az EKM csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint november 4-ig olyan alkotásokat várnak a pályázatot kiíró minisztériumok, amelyek bemutatják, hogy az élhető települések jól kiépített közlekedési hálózattal rendelkeznek, tömegközlekedési eszközök, kerékpárutak, gyalogos sétányok, városi ligetek és egyéb zöldterületek együttese teszi kellemesen élhetővé a közterületeket.

Az alkotásokon a lakóházak, közösségi épületek, közlekedési eszközök és utak mellett a városi ligetek és egyéb zöldterületek szerepeltetése fontos, hiszen jelenlétük a településeken kulcsfontosságú: a növényzet nemcsak a levegő minőségét javítja, de a hőterhelést is mérsékli, valamint lehetőséget teremt a szabadidős tevékenységekhez.

Az elkészült műveket digitális formában, elektronikus úton lehet benyújtani a pályázatot lebonyolító KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet honlapján.

Az eredményhirdetés 2025 első negyedévében lesz. A kategóriánkénti fődíjakon túl értékes különdíjak is gazdára találnak majd - írták.

További részletek a www.kti.hu/emh/rajzpalyazat/ oldalon olvashatók.

Címkék: rajzpályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél